Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Foutvrij eiken, toch met enkele noestjes!

Wij noemen ons eiken liever geen foutvrij eiken, omdat het eiken een natuurproduct is en er altijd wel een noestje in een plank kan zitten. Daarom noemen we dit product liever ‘eiken weinig noesten’. De kwaliteit is natuurlijk prima. Er is natuurlijk een uitzondering: we hebben een product dat werkelijk foutvrij is met pitjes van max. 5 mm. Dit product heeft de afmetingen van 10 x 150 mm.

Dit eikenhout is zeer exclusief en wordt tegenwoordig veel gebruikt voor strakke, moderne interieurs. Interieurbouwers, meubelmakers en handige doe-het-zelvers maken er prachtige tafels, dressoirs, wandplanken en trappen van.

Waarom is foutvrij eiken exclusief?
Foutvrij eiken is exclusief, omdat er maar heel weinig van beschikbaar is. Het zaaghout van een volgroeide eikenboom levert ongeveer 6% foutvrij eiken van het totaal. Het is dus logisch dat dit hout speciaal en chic is, en dat daar een prijskaartje aan hangt. Overigens hangt het aandeel foutvrij eiken van een boom ook af van het bosbeheer en de herkomst.

Bij de Plankencentrale.nl kun je terecht voor eiken planken van allerlei afmetingen en kwaliteiten. En wist je dat op onze locatie in Renkum je planken zelf kunt uitzoeken? Neem vast een kijkje in onze  webshop naar eiken weinig noesten.

Herkomst
Al het eiken importeren wij zelf uit Frankrijk, Tsjechië en Duitsland. De bomen zijn afkomstig uit beheerde bossen met een PEFC-certificaat. Dat houdt in dat het bosbeheer zodanig wordt uitgevoerd dat de productie van hout duurzaam is, dus ook op lange termijn gegarandeerd is.

Vochtgehalte
Al onze planken zijn gedroogd tot een vochtpercentage dat varieert van 10 tot 12 %. Dit zorgt ervoor dat de planken zeer geschikt zijn voor binnenshuis toepassingen.

Binnenshuis toepassingen
Een groot voordeel van eiken is dat je het voor eindeloos veel toepassingen kunt gebruiken. Dat komt doordat de verwerking, zoals zagen, schaven, schuren en oppervlaktebehandelingen, makkelijk gaat.