Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Eiken tafelpoten, een veelzijdig product

Met de eiken tafelpoten van Plankencentrale.nl kunt u alle kanten op: ze zijn onbehandeld en geschuurd en hebben een standaard kopmaat van 90 x 90 mm. De lengten variëren van 90 cm tot 130 cm. Je kunt ze dus aanpassen op de gewenste tafelhoogte. In onze winkel kun je ook nog een bijpassend eiken tafelblad uitzoeken.

We verkopen eiken tafelpoten in twee kwaliteiten: een foutvrije kwaliteit, dus zonder noesten, en een rustieke kwaliteit met noesten en scheuren.

Benieuwd naar de tafelpoten van Plankencentrale? Neem een kijkje in onze webshop naar onze tafelpoten of kom langs bij onze locatie in Renkum.

Duurzaamheid
Europees eiken valt in duurzaamheid klasse 2 of 3. Dit is afhankelijk van het gehalte aan looizuur in het eiken. Looizuur biedt bescherming tegen bacteriën en schimmels. Wij raden het af deze eiken tafelpoten buiten te gebruiken, omdat er het risico is op vervorming.

Herkomst
Al het eiken importeren wij zelf uit Frankrijk, Tsjechië en Duitsland. De bomen zijn afkomstig uit beheerde bossen met een PEFC-certificaat. Dat houdt in dat het bosbeheer zodanig wordt uitgevoerd dat de productie van hout duurzaam is, dus ook op lange termijn gegarandeerd is.

Vochtgehalte
Al onze eiken tafelpoten zijn aan de lucht gedroogd tot een vochtpercentage dat varieert van 12 tot 14 %. Lucht gedroogd wil zeggen dat het hout op stapellatjes onder een afdak droogt. De foutvrije tafelpoten hebben wel vijf tot zeven jaar aan de lucht gedroogd om scheurvorming te voorkomen.