Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Eiken schaaldelen

Schaaldelen zijn planken die ontstaan wanneer een stam in de lengterichting wordt gezaagd. Er ontstaan dan planken van verschillende breedten, voorzien van karakteristieke zijkanten met of zonder schors. De eiken schaaldelen van Plankencentrale.nl zijn speciaal geselecteerd op vorm, tekening en lengte.

Onze schaaldelen hebben verschillende vormen en zijn daardoor unieke exemplaren. De standaarddikte is 40 mm.

Schaaldelen zijn ideaal om wandplanken, traptreden, bijzettafels en tafels van te maken. De breedte varieert: we hebben ze van 30 tot 60 cm afhankelijk van de houtsoort en stamgrootte. De lengte van de schaaldelen varieert van 200 cm tot 300 cm. De schaaldelen kunnen naar wens op breedte gezaagd worden tot wel 50 -60 cm breed. Daardoor kun je trappen of schappen maken die maar uit één deel bestaan, wat een mooie, luxueuze uitstraling geeft. Alle schaaldelen zijn goed gedroogd.

Altijd op voorraad

Duurzaamheid
Europees eiken valt in duurzaamheid klasse 2 of 3, dat betekent dat het kernhout, als het onbehandeld is, zo’n tien tot vijftien jaar buiten gebruikt kan worden. Met behandeling en bij toepassingen binnenshuis is dit natuurlijk veel langer. De duurzaamheid hangt overigens ook af van het looizuurgehalte van het eiken. Looizuur biedt namelijjk bescherming tegen bacteriën en schimmels. Onze eiken schaaldelen kunnen prima buiten als tuintafel gebruikt worden.

Herkomst
Bij Plankencentrale.nl bezoeken we al jaren leveranciers van eikenhout in Frankrijk, Duitsland en Tsjechië. Slechts enkele zagerijen kunnen de bijzondere, lange planken produceren die aan onze kwaliteitseisen voldoen en die onze klanten zo hoog waarderen. We zorgen er dus voor dat we regelmatige aanvoer hebben.

Vochtgehalte
Dit hout is gedroogd tot 10 – 12 % vochtgehalte zodat het geschikt is voor interieurtoepassingen.

Bewerkingen
De dikte van de schaaldelen is standaard 42 mm. De delen zijn aan beide kanten gefreesd. Aan één zijde (de slechte zijde) komen wat meer gebreken voor dan de goede zijde. De slechte zijn kunnen ook ruwe stukken bevatten. Dit heeft geen gevolgen voor de kwaliteit.