Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Beuken, een klassieker

Europees beuken zonder noesten, gedroogd en geschaafd

Al jaren is beuken een geliefde houtsoort bij professionele houtbewerkers, meubelmakers en hobbyisten. Beuken kun je namelijk makkelijk zagen, schaven, schuren, lijmen en afwerken. Daarnaast speelt ook de beschikbaarheid een grote rol: beuken is goed verkrijgbaar en ook nog voor een redelijke prijs.

Beuken, eigenlijk beukenhout, gebruiken onze klanten vooral voor de vervaardiging van meubels, zoals stoelen en tafels.

De kwaliteit die de Plankencentrale.nl voert, is een A-kwaliteit zonder noesten. Dit hout is wat roodachtig, omdat het beukenhout gestoomd is. Door het stomen neemt de stabiliteit toe en werkt het hout minder. Beuken is namelijk een gevoelige houtsoort voor schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid.
Beukenhout groeit in heel Europa. Het beuken van de Plankencentrale.nl komt uit Midden-Duitsland.

Beukenhout kent vele toepassingen
Beukenhout wordt ook gebruikt voor producten op industriële schaal, zoals parketvloeren, vloeren voor sportzalen en bedrijfsruimten en vervaardiging van fineer en multiplex. Maar er zijn nog meer toepassingen, denk aan schoolmeubelen, werktafels, trappen, kindermeubels, lattenbodems, rompen voor meubels,  keukengerei en speelgoed.

Lage duurzaamheid van beuken
Beukenhout heeft een lage duurzaamheid, valt in duurzaamheidsklasse 5 en is dus niet geschikt voor buitengebruik. Pas gevelde bomen moeten na het oogsten zo snel mogelijk verwerkt worden, omdat ze kunnen worden aangetast door boktorlarven. Verwerking vindt alleen plaats in de wintermaanden: beuken is namelijk gevoelig voor schimmels die het hout verkleuren.

Enthousiast geworden?
Ben je enthousiast geworden over de diverse mogelijkheden en toepassingen van beukenhout? Plankencentrale.nl heeft mooie beuken planken op voorraad die je snel geleverd krijgt.