Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Amerikaans noten blijft veel gevraagd

Amerikaans noten weinig noesten, gedroogd en geschaafd

Onze Amerikaans noten planken blijven veel gevraagd omdat de uitstraling zeer bijzonder is. Het wordt frequent/vaak gebruikt voor exclusieve meubels en interieurs.

De kleur kan variëren van donkerbruin naar bruinachtig paars. Daarom heb je bij Plankencentrale.nl de mogelijkheid om de planken zélf in de winkel uit te zoeken en om te kijken wat het beste bij je interieur en bij elkaar past.

Onze meest verkochte planken zijn die van  20 mm x 140 mm. Hiervan hebben we diverse lengten op voorraad. Ook verkopen we Amerikaans noten in verschillende breedten. Als bijzonder product verkopen we ook noten lamellen van 5,5 mm dik en 140 mm breed.

Een kenmerk van Amerikaans noten is dat het aan de onderzijde spint kan bevatten. Dit is geen gebrek of een fout, maar hoort bij de sortering. Ook bevat Amerikaans noten af en toe een noest. Aan de onderkant is een kleine wankant toegestaan.

Enthousiast geworden? Neem contact op of kom naar de winkel om je te laten verrassen door deze prachtige houtsoort.

Verschillen tussen Amerikaans en Europees noten
Amerikaans noten stamt af van de zwarte noot (Juglans nigra) en is afkomstig uit Noordoost-Amerika en Zuid-Canada. Deze boomsoort is ook in Midden- en Zuidoost-Europa aangeplant. Wat de kleur betreft is Europees noten licht, grijsachtig bruin tot warm donkerbruin met soms een zwarte tekening. Amerikaans noten is veelal warm donkerbruin. Het is veel egaler van kleur dan Europees noten.

Beschikbaarheid
Amerikaans noten is in ruime mate beschikbaar in onbewerkt gekantrecht hout met gestandaardiseerde dikten van 26 mm, 40 mm en 52 mm. Europees noten is alleen verkrijgbaar als plaathout of schaaldelen. Er wordt jaarlijks ongeveer 1200 m3 Amerikaans noten naar Nederland geïmporteerd. Van Europees noten is het volume verwaarloosbaar.

 

Nog meer toepassingen
Amerikaans noten wordt ook veel toegepast voor draai-, beeldhouw- en snijwerk, lijsten, knoppen, grepen, geweerkolven en muziekinstrumenten.