Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Eiken planken 4 meter lang, een uniek product!

Planken met lengten van 350 cm tot 500 cm hebben een karakteristieke uitstraling en zijn bijzonder omdat je er zo goed aan kan zien hoe de boom gegroeid is. Lange boomstammen maken veel indruk. Met deze planken haal je de natuur nóg meer in huis!

Het vereist wat werkruimte, maar deze vierzijdig geschaafde planken zijn zeer geschikt om lange tafels van te maken. Ook worden ze wel gebruikt voor schappen en vloeren. Meubels van deze lange planken geven een ruimtelijke sfeer aan je interieur.

Om mooi lange planken te produceren, stellen wij hoge kwaliteit aan het ruwe materiaal: de planken moeten volledig recht zijn en mogen niet te veel noesten of andere gebreken bevatten. De planken zijn goed gedroogd.

Wij hebben deze lange planken in 20 mm en 40 mm dik.

Duurzaamheid
Europees eiken valt in duurzaamheid klasse 2 of 3. Dit is afhankelijk van het gehalte aan looizuur in het eiken. Looizuur biedt bescherming tegen bacteriën en schimmels. Wij raden het af deze lange planken buiten te gebruiken, omdat er het risico is op vervorming.

Verwerking, een precieze klus
Het drogen van deze lange planken vergt nog meer precisie dan bij andere planken. De vele drooglatten moeten kaarsrecht onder elkaar gelegd worden en het vochtgehalte van het hout moet lager zijn dan 30 % voordat het de droogkamer in gaat. Ook het schaven vraagt speciale aandacht: de doorvoersnelheid moet niet hoger zijn dan 5 meter per minuut en er zijn twee of drie schaafgangen nodig om de gewenste dikte of breedte te krijgen. Kortom, er is veel vakmanschap nodig om tot een mooi resultaat te komen, maar dan staat er ook iets heel bijzonders.

Beperkt aantal leveranciers
Wij nemen al jarenlang af van leveranciers van eikenhout in Frankrijk, Duitsland en Tsjechië. Slechts enkele zagerijen kunnen de lange planken produceren die aan onze kwaliteitseisen voldoen. We zorgen er ook voor dat we een regelmatige aanvoer hebben.