Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Linden, een zachte houtsoort

Linden met noesten, gedroogd en geschaafd

Lindenhout is een mooie, lichte, homogene houtsoort. Linden wordt zeer gewaardeerd omdat je er gemakkelijk houtsneden en litho’s mee maakt. Zeker voor beginners is het fijne houtsoort: het splintert niet en je kunt het in alle richtingen bewerken.Daarnaast wordt het hout voor speciale toepassingen gebruikt zoals muziekinstrumenten, gietmodellen voor metaalgieterijen, draaiwerk, speelgoed, keukengerei en ook om mee te beeldhouwen.

Ook gebruiken professionals lindenhout voor het vervaardigen van meubels. Het is namelijk makkelijk te zagen, te schaven en te lijmen.

Lindenhout groeit wijdverbreid in Europa, van Finland tot Italië.

 

 

Duurzaamheid
Lindenhout heeft een lage duurzaamheid, namelijk 5, en is daarom niet geschikt om buiten te gebruiken. Maar voor binnentoepassingen is het perfect.

Oppervlaktebehandeling
Linden is makkelijk te schuren en te behandelen met lak, beits of olie.

Beschikbaarheid
Lindenhout is beperkt beschikbaar, maar Plankencentrale.nl heeft het in het assortiment. Bekijk ons lindenhout in de webshop of neem contact met ons op als je speciale vragen hebt.