Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 45,00
Bij aankopen vanaf € 650,00 levering gratis
 

Onbekantrecht eikenhout

Wat is onbekantrecht eikenhout?
De term onbekantrecht eikenhout heeft betrekking op een speciaal sortiment dat ontstaat als andere producten zoals bekantrechte planken, friezen of balken geproduceerd worden. Het wordt in Frankrijk meestal “spaarhout” genoemd. Dit spaarhout wordt bij elkaar in een bundel gestapeld. Er ontstaat een bundel met onbekantrechte planken afkomstig van veel verschillende bomen. Een onbekantrechte plank is een plank waar aan de twee langszijden nog schors aan zit.

Toepassingen van onbekantrecht eikenhout
Tegenwoordig wordt onbekantrecht eikenhout veel toegepast voor de productie van doodskisten, panelen en tuinhout. Het is een product waar voor de kopers vooral de lage prijs van belang is. De verwerking ervan is vaak geautomatiseerd.

Veel voorkomende maten
De meest voorkomende dikte is 27 mm. Daarnaast wordt beperkt 50 mm geproduceerd. De planken, exclusief schors, zijn meestal breder dan 160 mm. Lengten zijn meestal 200 cm en langer.

Eigenschappen van onbekantrecht eikenhout
Veel van de planken bevinden zich meestal aan de buitenkant van de boom en bevatten dus veel spint. Het noesten aandeel is gering.

 Heb je vragen over bekantrecht in vallende breedten neem contact met ons op.