Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Waar komt ons hout vandaan?

Wij vinden dat er in Europa veel mooie loofhoutsoorten groeien en kopen daarom zoveel mogelijk regionaal in. Een groot deel van ons hout is afkomstig uit Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en natuurlijk Nederland! Regionaal moeten we dan ook niet te letterlijk nemen en is groter dan Nederland.

Bij eikenzagerijen kopen we meestal vers gezaagde planken die nog gedroogd moeten worden. Het grootste inkoopvolume is Frans – en Tsjechisch eiken. We proberen bij deze fabrieken ook andere soorten te kopen zoals haagbeuk, linden, noten en populieren. Van deze soorten kopen we elke keer maar een paar m3 en dan is het efficiënter om dit tegelijk met het eiken naar Nederland te transporteren.

De tropische soorten en het Amerikaans noten betrekken we van een importeur. De onderstaande tabel geeft een overzicht waar ons hout vandaan komt.

 

Houtsoort Herkomst
Eiken Frankrijk, Tsjechië, Duitsland
Beuken Duitsland
Haagbeuk, linden Tsjechië
Populieren Frankrijk
Noten Frankrijk, Duitsland
Amerikaans noten Noordoosten van Amerika
Essen, esdoorn Nederland
Kersen Duitsland
Douglas Frankrijk
Grenen, vuren Tsjechië, Nederland
Padoek, wengé, iroko, sapeli Kameroen