Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Kwaliteit van de zichtzijde van onze geschaafde planken

De planken van de Plankencentrale worden aan vier zijden geschaafd, d.w.z. twee bovenzijden en twee zijkanten. Wij onderscheiden een zichtzijde (de mooie zijde) en een niet-zichtzijde.

Kwaliteit van de zichtzijde
Wij selecteren de zichtzijde, voor ons de mooie zijde van de plank, op de volgende criteria: deze zijde heeft minder en kleinere noesten dan de “niet-zichtzijde” en bevat bij eiken en noten geen spint. Ook de aanwezigheid van scheurtjes, hartsporen is minimaal.

Door eventuele halfopen noesten en kleine scheurtjes met houtstopsel te vullen en vervolgens de plank te schuren krijg je een mooie afgewerkte plank. De reden om maar een zijde te bewerken is dat bij de meeste toepassingen slechts een zijde zichtzijde is en de andere zijde niet gezien wordt zoals bij tafels, kasten en schappen.

Kwaliteit van de niet-zichtzijde
Het belangrijkste verschil met de zichtzijde is dat de eventuele open noesten en scheurtjes niet gevuld zijn. Ook zijn de noesten en scheurtjes iets groter dan bij de zichtzijde. Ook kan de onderkant spint bevatten.

  
Foto’s 1 en 2: links, een voorbeeld van een gestopte noest. Rechts, die zelfde noest (niet gestopt) aan de niet-zichtzijde van de plank.

Moeten beide zijden zichtzijden zijn?
Wilt u dat beide zijden “zichtzijden ”zijn en aan twee kanten geschuurd en gestopt zijn? Voor sommige toepassingen zoals deuren is dit inderdaad noodzakelijk voor een mooi eindresultaat.
Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!