Schaaldelen

Schaaldelen

Onze unieke collectie schaaldelen!

De schaaldelen van de Plankencentrale.nl zijn speciaal geselecteerd op vorm, tekening en houtsoort. Schaaldelen zijn planken die ontstaan wanneer een stam in de lengterichting wordt gezaagd. Er ontstaan dan planken van verschillende breedten, voorzien van een karakteristieke schuine zijkant. Sommige schaaldelen hebben nog de karakteristieke boomschors behouden.

Laat je verrassen door de olijfhout schaaldelen uit Calabrië met hun speciale tekening en kleuren. Of kijk eens bij de  eiken schaaldelen afkomstig uit Midden-Duitsland. En bewonder de rustieke, warme iepen schaaldelen uit Vlaanderen! De meest bijzondere collectie zijn de exclusieve schaaldelen van notenhout. Deze schaaldelen zijn over het algemeen moeilijk te verkrijgen, maar zijn wel beschikbaar in verschillende vormen. De standaarddikte van de schaaldelen is 40 mm.

Schaaldelen zijn ideaal om wandplanken, traptreden, bijzettafels en tafels van te maken. De breedte varieert: de Plankencentrale.nl levert ze van 30 tot 60 cm, afhankelijk van de houtsoort en stamgrootte. De lengten van de schaaldelen variëren van 200 cm tot 300 cm. Het voordeel van schaaldelen is dat ze op elke gewenste breedte gezaagd kunnen worden tot wel 50 of 60 cm breed. De trap of het schap bestaat dan uit één deel, wat een mooie, luxueuze uitstraling geeft.

Webshop

Schaaldelen op voorraad

42 x 300 x 2570 mm
160,00
42 x 350 x 2440 mm
200,00
25 x 300 x 2290 mm
300,00

Esdoorn schaaldelen
Onze esdoorn schaaldelen zijn licht van kleur en hebben weinig noesten. Prachtig materiaal om bijvoorbeeld een wandplank van te maken.

Robinia schaaldelen
De hoge duurzaamheid maakt robinia schaaldelen geschikt voor buitentoepassingen, maar je kunt ze ook prima binnen gebruiken. Deze houtsoort is vergelijkbaar met de tropische houtsoort iroko.

Bewerkingen
De schaaldelen hebben een vochtgehalte van 10 tot 12 %, dus ze zijn geschikt voor gebruik binnen. De dikte van de schaaldelen is standaard 42 mm. De delen zijn aan beide kanten gefreesd. Aan één zijde (de slechte zijde) kunnen wat meer gebreken voorkomen, maar de goede zijde is van hoge kwaliteit.